Colorful Lantern Festival

聽到元宵節,腦海中浮現的是不是燈籠、猜燈謎,放天燈和吃元宵呢!

今天就讓Qpapa帶大家一起來欣賞美好的燈飾及學學幾句英文版的猜燈謎吧!


在元宵節這天,成千上萬的人們會聚集在一起,用五顏六色的紙燈籠寫下自己的願望,然後將它們掛起來、釋放到空中或漂流在水面,大家都希望自己的祈禱可以得到回應。天燈、水燈和燈籠在元宵節中的含意,也紀念了農曆新年的正式結束,被認為是擁抱樂觀未來的象徵。

During the festival, thousands of people gather to scribble their wishes on colorful paper lanterns before releasing them into the sky in the hopes that their prayers will be answered. The release of the lanterns, which also commemorates the official end of Chinese New Year, is considered a symbol of embracing an optimistic future.


除此之外猜燈謎的活動在也是非常盛行的喔!尤其常常會舉辦在一些廟宇的廣場,或是大型燈會上。

In addition, the activities of guessing lantern riddles are also very popular! Especially often held in some temple squares or large place for the lantern event.


👉下方有一些英文版的猜謎就讓Qpapa帶大家一起小試身手一下吧!👈

1. What did the zero say to the eight?

你覺得當數字0遇見數字8的時候會對他說甚麼呢?

Answer: " Nice belt!"

💯解答: 這真是條很棒的腰帶呢!


2. Imagine you are in a room with no windows or doors. How will you get out?

想想看,如果你現在一個沒有門也沒有窗的房間裡,你要如何出去呢?

Answer: Stop imaging.

💯解答: 停止想像


3. What 2 things can you never eat for breakfast?

猜猜看有哪兩樣東西是你從來沒有在早餐吃過的呢?

Answer: Lunch and dinner.

💯解答: 午餐和晚餐


4. It belongs to you, but your friends use it more. What is it?

這個東西它屬於你,但卻是你的朋友們常在用?那是什麼東西呢?

Answer: Your name.

💯解答:你的名字

5. How many months of the year have 28 days?

1年中有幾個月份是有28天的?

Answer: All of them! Every month has *at least* 28 days.

💯解答:所有的月份,因為每個月分至少都28天。


6. What has hands and a face, but can’t hold anything or smile?

什麼東西是有手,有臉,卻沒辦法握住任何東西或是微笑?

Answer:A clock.

💯解答: 時鐘

7. What kind of room has no doors or windows?

甚麼樣的房間會沒有門也沒有窗戶?

Answer: A mushroom.

💯解答: 蘑菇 mush"room"



8. If you don’t keep me, I’ll break. What am I?

如果你沒有依我,我就會破掉。猜猜我是什麼?

Answer: A promise.

💯解答: 承諾


9.Which word becomes shorter when you add 2 letters to it?

哪一個單字當你再加上兩個字母時會變得更短?

Answer: The word “short.”

💯解答: "短"(的英文)



在英文中除了一般的謎語外也和中文一樣有puns(雙關語)這類有趣的謎語喔,就讓我們來體驗一下英文的諧音幽默吧!


Why was six afraid of seven?

🤣Because 7 8 9.

「Seven eight nine」發音與「seven ate nine」雷同,也就是「7吃了9」。所以數字6也害怕跟數字9一樣被吃掉。


Why didn't the shark swallow the clown-fish?

🤣Because it tasted funny.

「 tasted funny」有味道怪怪的,不好吃的涵義在。所以就變成小丑魚不好吃了。


Why didn't the skeleton go to the party?

🤣Because he had no body to go with.

「 no body」在這個謎與中有,"沒有身體"和"沒有人"的雙關意味在喔


Why did the teacher wear sunglasses to the class?

🤣Because her students were so bright.

「bright」在此有聰明和明亮的雙關含意


Why are programmers no fans of the outdoors?

🤣Because there are too many bugs.

「bug」有蟲子和 程式錯誤的意思



👍免費體驗英文課程 https://www.Qpapa.online/book-online

🏄‍♀️免費遊學諮詢 https://www.dc-global.com.tw/


#qpapa實用英文#Qpapa線上英文#英文口說 #全英文#一對一家教

Qpapa

viptutor logo

大全國際教育事業機構

外籍師資線上1對1,輕鬆在家學英文

​授權代理

Copyright © 2021 大全國際教育事業機構
TEL:04 - 7282702